Terug

Altijd zeer voordelig geprijsd! Gratis verzenden in NL vanaf €50

  • Heel voordelig geprijsd !!
  • Gratis verzending in NL vanaf €50,-
  • 14 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug!

Inslagmoer (6)

Filters

Inslagmoer? Wat is het en hoe gebruik je het?

Er zijn erg veel verschillende soorten moeren en je kan het zo gek niet bedenken of zo’n soort moer is er wel. Van sommige moeren zal je wel vaker gehoord hebben en andere moeren komen je niet bekend voor. Er is dan ook een erg groot assortiment aan moeren en daarom is het altijd fijn om te weten voor welke doeleinden een moer gebruikt kan worden. Voordat je gaat beginnen met klussen is het dus verstandig om dit van tevoren te weten. Zo is er bijvoorbeeld ook een inslagmoer en deze moer kan weer gebruikt woorden voor speciale klussen. Hieronder lees je alles over de inslagmoer.

Wat is een inslagmoer?

Een inslagmoer is een speciaal type moer. Aan de moer bevindt zicht namelijk een flens met weerhaken. De flens aan de moer zorgt ervoor dat de moer niet door het hout heengetrokken wordt en de weerhaken aan de moer voorkomen dat de moer meedraait als de bout aan de ander zijde wordt aangedraaid.

Als eerst wordt er een gat voorgeboord in hout en vervolgens wordt de inslagmoer in het hout geslagen. Vervolgens kan aan de andere zijde een bout erin worden gedraaid.

De voordelen van inslagmoeren

Je kan er natuurlijk voor kiezen om gebruik te maken van gewone moeren, maar je kan er ook voor kiezen om gebruik te maken van inslagmoeren. De moer wordt eigenlijk gewoon in het hout geslagen en dit zorgt ervoor dat de moer gelijk is met het hout en er dus niks uitsteekt. De bout wordt hier ook gewoon ingedraaid en deze komt er dus niet aan de andere kant uit. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de afwerking mooi is en je geen last hebt van uitstekende dingen in de materialen. Het is dus eigenlijk een erg goede keuze om gebruik te maken van inslagmoeren in plaats van gewone moeren.

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »