Terug

Altijd zeer voordelig geprijsd! Gratis verzenden in NL vanaf €50

  • Heel voordelig geprijsd !!
  • Gratis verzending in NL vanaf €50,-
  • 14 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug!

Pluggen (61)

Filters

Pluggen kopen bij bouworder.nl

Ben je op zoek naar pluggen? Dan kan je verschillende soorten pluggen vinden bij bouworder.nl. Pluggen heb je nodig om een schroef of een bout in een muur of wand te bevestigen. Er zijn veel verschillende soorten pluggen die je voor verschillende doeleinden kan gebruiken. Benieuwd naar welke pluggen je kan vinden bij bouworder.nl? Lees het hier!

Wat is een plug?

Een plug is eigenlijk een soort jas voor een schroef die je in het gat plaatst, waar de schroef in moet komen. Dit kan zijn in een muur of in een wand. De plug is nodig om ervoor te zorgen dat de schroef goed op zijn plek blijft zitten. Wanneer de plug al in de muur of wand zit en de schroef wordt hierin gedraaid, draait de plug zichzelf vast. Er zijn erg veel verschillende soorten pluggen. Het soort materiaal waar de plug in moet komen, bepaald welke plug je nodig hebt.

Verschillende soorten pluggen

Er zijn verschillende soorten pluggen en het type wand bepaalt welke plug je nodig hebt. Wanneer jij een plug gaat uitzoeken, is het belangrijk om eerst te bepalen of je een plug nodig hebt voor gipsplaten of voor steen, beton of gipsblokken. Dit zijn namelijk allemaal verschillende soorten materialen en voor ieder materiaal heb je weer een andere plug nodig.

Nylon pluggen

De meest gebruikte plug is eigenlijk de nylon plug. Dit wordt ook wel de S-plug genoemd. Deze wordt over het algemeen gebruikt voor massieve bouwmaterialen. Door de weerhaken die zich aan de plug bevinden, kan de plug niet meedraaien en zorgt het ervoor dat de plug goed vast zit in de wand.

Slagplug

Een ander soort plug die je bij bouworder.nl kan vinden zijn de slagpluggen. Deze worden ook wel nagelpluggen genoemd. Deze plug is alleen te gebruiken voor doorsteekmontage. Dit houdt in dat je het te bevestigen materiaal direct in de muur boort. Uiteindelijk hoef je alleen nog maar de nagel te bevestigen met een hamer. Deze plug wordt voornamelijk gebruikt voor het vastzetten van houten regels en plinten.

Ons verdere assortiment pluggen:

- Gasbetonpluggen

- Gipsplaatplug

- Hollewandpluggen

- Constructiepluggen

Waarom moet je een plug gebruiken?

Wanneer je iets aan de muur of wand wilt bevestigen, is het altijd verstandig om gebruik te maken van een plug. Het kan namelijk zo zijn dat het materiaal heel hard is of juist super zacht is. Maar het kan ook zijn dat de ondergrond heel nieuw is of juist heel brokkelig. Wanneer je aan één van deze ondergronden wat wilt bevestigen, is het altijd handig om gebruik te maken van een plug. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er verschillende soorten pluggen, die geschikt zijn voor verschillende soorten materialen. Het is dus altijd van belang om goed te kijken welke plug je gebruikt voor welke ondergrond.

Hoe gebruik je een plug?

Wanneer je de ondergrond hebt bepaald en hier de juiste pluggen bij hebt gekozen, is het natuurlijk belangrijk dat er eerst een gat in de wand en/of muur wordt geboord. De plug moet er uiteraard in kunnen, maar hoe doe je dit?

Er zijn verschillende manieren om gaten in de wand en/of muur te boren, maar hoe je dit doet hangt af van het materiaal. Hieronder lees je de verschillende soorten manieren om een gaat in de muur te boren.

  • Draaiend boren: wanneer je draaiend gaat boren, maak je gebruik van een boormachine. Dit wordt voornamelijk gedaan in cellenbeton, hol metselwerk en wandplaten. Doordat je draaiend gaat boren, zal het materiaal niet breken.
  • Klopboren: Een andere manier van boren, is klopboren. Wanneer je gaat klopboren werk je met een klopboormachine. Deze manier wordt vaak toegepast wanneer er een ondergrond is van metselwerk met een dichte structuur. Hierbij moet je vooral denken aan massieve bakstenen en massief kalkzandsteen.
  • Hamerboren: nog een manier van boren is hamerboren. Dit wordt gedaan met een boorhamer. Wanneer je boorgaten van hoge kwaliteit nodig hebt, wordt er vaak gebruik gemaakt van hamerboren. Deze manier is erg handig wanneer er ondergronden zijn van massief steen met een dichte structuur. Denk hierbij aan beton en natuursteen.

 

De juiste schroeven bij de juiste pluggen

Wanneer je pluggen in een muur plaatst, is het natuurlijk van belang dat je hier ook de juiste schroeven bij hebt zitten. De schroeven moeten namelijk precies in de plug passen, zodat deze goed vastzitten of juist niet te loszitten. Wanneer je de juiste schroef bij de juiste plug hebt, werkt de plug natuurlijk het allerbeste en doet die goed zijn werk.

Koop je pluggen bij bouworder.nl

Wil je wat gaan bevestigen aan de wand en/of muur en heb je hier pluggen voor nodig? Dan kan je verschillende soorten pluggen vinden bij bouworder.nl. Wanneer je vragen hebt over de ondergrond waar de plug inkomt of vragen hebt over de verschillende pluggen, kan je altijd bij één van onze medewerkers terecht. Wij willen het klussen namelijk zo makkelijk mogelijk maken en proberen dan ook zo snel mogelijk je vragen te beantwoorden. Op deze manier kan je dan ook zo snel mogelijk aan de slag gaan.

Je kan bij ons je pluggen makkelijk online bestellen. Wanneer je dit op werkdagen doet voor 15:00 heb je het zelfs al de volgende dag in huis. Je hoeft niet meer de deur uit om naar een bouwmarkt te gaan om pluggen te kopen. Wanneer je ook nog eens voor meer dan €50,- besteld bij ons, worden ze gratis bij je thuis bezorgd. Nog meer bevestigingsmaterialen nodig? Bouworder heeft het in huis!

Wij proberen alle producten zo snel mogelijk naar je op te sturen, zodat je niet lang hoeft te wachten en direct kan beginnen met klussen.

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »