Terug

Altijd zeer voordelig geprijsd! Gratis verzenden in NL vanaf €50

  • Heel voordelig geprijsd !!
  • Gratis verzending in NL vanaf €50,-
  • 14 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug!

Houtschroeven (302)

Filters

Houtschroeven kopen bij Bouworder.nl

Ben je op zoek naar houtschroeven en wil je deze graag online bestellen? Dan kan je heel veel verschillende soorten schroeven vinden bij Bouworder.nl.

Houtschroeven

Een houtschroef is een ideale schroef wanneer je houten onderdelen aan elkaar wilt verbinden. Maar ook in de categorie houtenschroeven zijn er weer verschillende schroeven. Het kan namelijk zo zijn dat het schroefdraad van de houtschroef anders is, maar ook dat de kop van de schroef anders is.

De houtschroeven die het meest voorkomen zijn de: platkop, bolkop en lenskop schroeven. De platkop wordt voornamelijk gebruikt bij het bevestigen van beslag op deuren. De kop van deze schroef is namelijk helemaal plat en deze valt dus helemaal weg in het oppervlak. Dit houdt dus in dat de schroef niet meer uitsteekt als deze erin zit.

Wanneer we over de bolkop en lenskop praten, hebben deze eigenlijk wel veel van elkaar weg. Ze lijken namelijk erg veel op elkaar. De bolkop schroef is geschikt voor het monteren van metaal op hout. De lenskop wordt hier ook vaak voor gebruikt. Het verschil tussen deze twee schroeven is dat de bolkop nog wat meer te zien is boven het oppervlak, maar het schroefdraad is dan ook anders geproduceerd bij deze schroef. Een lenskopschroef gaat bijvoorbeeld makkelijk door het oppervlak heen dan dat een bolkopschroef dat doet.

Torx of kruiskop houtschroef?

Vaak zie je wanneer schroeven gaat kopen erbij staan of de schroef een torx kop heeft of een kruiskop heeft. Zoals het woord al zegt hebben deze omschrijvingen te maken met de kop van de schroef. Wanneer er wordt gepraat over torx houdt dit in dat de kop stervormig is. Over het algemeen is een torx kop makkelijker in gebruik, omdat deze vorm beter om kan gaan met de kracht van de boor.

Als we praten over een kruiskop dan hebben we het dus over een schroef die een kop heeft met een gat in de vorm van een kruisje. Over het algemeen wordt er het vaakst gekozen voor een kruiskop schroef.

 

 

 

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »