Terug

Altijd zeer voordelig geprijsd! Gratis verzenden in NL vanaf €50

  • Heel voordelig geprijsd !!
  • Gratis verzending in NL vanaf €50,-
  • 14 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug!

Spaanplaatschroeven (292)

Filters

Spaanplaatschroeven kopen bij Bouworder.nl

Ben je op zoek naar schroeven en wil je deze graag online bestellen? Dan kan je heel veel verschillende soorten spaanplaatschroeven vinden bij Bouworder.nl.

Spaanplaatschroeven kopen

Ben je op zoek naar spaanplaatschroeven en wil je deze graag online bestellen? Dan ben je bij bouworder.nl zeker weten op de goede plek. Je kan hier namelijk verschillende soorten spaanplaatschroeven vinden, die geschikt zijn voor heel veel klussen. Ben je benieuwd? Kijk dan snel verder!

Wat zijn spaanplaatschroeven?

De naam van de schroeven zegt het eigenlijk al wat de spaanplaatschroeven doen. Spaanplaatschroeven worden namelijk gebruikt om spaanplaten met elkaar te bevestigen. Spaanplaatschroeven hebben een platte kop en het schroefdraad van deze schroef loopt door tot aan de kop. De spaanplaatschroeven hebben een grof schroefdraad en een scherpe punt, waardoor ze makkelijk in het hout geboord kunnen worden. Wanneer je voor spaanplaatschroeven kiest hoeft er over het algemeen ook niet voorgeboord te worden.

Waarom kiezen voor spaanplaatschroeven?

Spaanplaatschroeven zijn schroeven die een hele scherpe punten hebben en waarvan het draad tot aan de kop van de schroef loopt. Op deze manier kan de spaanplaatschroef er erg makkelijk ingedraaid worden, zodat je niet hoeft voor te boren. Wanneer je in gewoon hout gaat boren, is het makkelijk om te kiezen voor houtschroeven. Maar wanneer je in spaanplaten gaat boren, zijn spaanplaatschroeven zeker erg handig om te gebruiken.

Wat zijn spaanplaten?

Een spaanplaat is hout dat wordt gemaakt van hele fijne houtsnippers. Deze houtsnippers worden gemengd met 10 tot 30% kunsthars en is gladgeschuurd. Spaanplaten worden voornamelijk gebruikt bij meubels en in de bouw voor wandbekleding en deuren. Spaanplaten zijn dan ook niet geschikt voor buiten gebruik, omdat ze niet tegen water kunnen.

Verschillende soorten spaanplaatschroeven

De spaanplaatschroeven zijn er net als de andere schroeven in verschillende soorten en maten. De spaanplaatschroeven zijn er bijvoorbeeld met verschillende draden en verschillende soorten koppen. Wanneer je dus spaanplaatschroeven gaat kopen, is het belangrijk om goed op te letten welke jij nodig hebt.

Voldraad of deeldraad schroeven?

De spaanplaatschroeven zijn er met voldraad maar ook met deeldraad. Maar voor welke moet je nou kiezen en hoe weet je nou of je de goede hebt. Een deeldraad schroef houdt in dat de helft van het draad maar gedraaid is. Wanneer we praten over een voldraad schroef, betekent dit dat het hele draad gedraaid is.

De kop van een spaanplaatschroef

Wanneer je een spaanplaatschroef koopt, kan je kiezen tussen een kruiskop of een torx kop. Dit kunnen beide spaanplaatschroeven zijn, maar hebben dus beide een andere kop. Wanneer we praten over een kruiskopschroef, weten we vaak wel wat dit is. De kruiskop komt namelijk vaak voor en wordt dan ook erg vaak gebruikt. De kruiskop is een schroef wat een gaat in het midden heeft op de kop en wat uit een kruisje bestaat.

Wanneer we het hebben voer een torx kop, zul je zien dat deze kop stervormig is. Wanneer je op zoek bent naar een wat makkelijkere groep, die je boor makkelijk aan kan, dan is een schroef met een torx kop een erg goede oplossing.

Soorten materialen schroeven

De spaanplaten schroeven zijn verkrijgbaar met verschillende soorten draden, koppen, maar ze zijn er ook in verschillende soorten materialen. De spaanplaatschroef is bijvoorbeeld verkrijgbaar in metaal en RVS. Maar voor welk materiaal kan je nou het beste kiezen?

RVS
Deze schroeven worden ook wel roestvrij stalen schroeven genoemd. Een schroef van RVS bestaat dan ook uit ongeveer tussen de 11% en 12% chroom en maar uit 1,2% koolstof. De RVS schroef wordt voornamelijk gebruikt voor buiten, omdat een RVS schroef sterk materiaal is en tegen veel dingen bestand is. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan het weer, bacteriën en chemicaliën.

Verzinkt

De spaanplaatschroeven zijn ook verkrijgbaar in verzinkt materiaal. De RVS schroeven zijn juist erg goed geschikt voor buitengebruik, ook de verzinkte schroeven beschikken over een laagje die ze beschermt tegen de weersomstandigheden. Maar verzinkte schroeven zijn lang niet zo goed te gebruiken voor buiten dan de RVS schroeven. Verzinkte schroeven kunnen namelijk gaan roesten en RVS schroeven doen dit niet. Over het algemeen is de verzinkte schroef wat sterker dan een RVS schroef. 

Verschillende soorten en maten

Bij bouworder.nl vind je heel veel verschillende soorten spaanplaatschroeven. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn de schroeven er met een andere kop, ander draad en ander materiaal. Uiteraard zijn de schroeven er ook in verschillende groottes en diktes. Doordat de formaten allemaal anders zijn, passen ze het beste bij een klus.

Bij bouworder.nl zijn de spaanplaatschroeven er bijvoorbeeld met een diameter van 3mm maar ook met een diameter van 6mm.

Koop je spaanplaatschroeven bij bouworder.nl

Wanneer je op zoek bent naar spaanplaatschroeven? Moet je snel verder kijken op de website van bouworder.nl. Spaanplaatschroeven zijn er in vele soorten en maten en daarom is het handig om te weten of je wel de juiste schroef hebt gekocht. Wanneer je toch niet helemaal de juiste schroef hebt besteld, kunnen de schroeven altijd retour worden gestuurd binnen 14 dagen. Op deze manier voorkom je dat de schroeven thuis blijven liggen en er niks mee gebeurt.

Ook wanneer je voor meer dan €50,- aan artikelen koopt bij bouworderl.nl, worden de producten ook nog eens gratis bij je thuisbezorgd. Op deze manier hoef jij niet naar een bouwmarkt toe om je schroeven te kopen, maar worden ze gewoon bij je aan de deur bezorgd.

Ben je benieuwd naar het assortiment spaanplaatschroeven of ben je op zoek naar nog meer bevestigingsmaterialen? Kijk dan gerust verder op bouworder.nl.

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »