Terug

SITE IN ONDERHOUD, BESTELLEN TIJDELIJK NIET MOGELIJK!

  • Heel voordelig geprijsd !!
  • Gratis verzending in NL vanaf €50,-
  • 14 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug!

Bijenbekjes - Waar zijn ze goed voor?

  • Thursday 30 / 04 / 2020 0
Bijenbekjes - Waar zijn ze goed voor?

Bijenbekjes: wat zijn het en welke functie hebben ze?

Heb jij wel eens gehoord van bijenbekjes? Er zijn veel mensen die nog nooit van dit woordt gehoord hebben en toch kan het een erg handig hulpmiddel zijn. Hieronder lees je alles over bijenbekjes en hoe deze kunnen helpen bij verschillende problemen.

Wat is een bijenbekje?

Dat je nog nooit van een bijenbekje hebt gehoord is eigenlijk niet zo gek, want het komt ook niet heel vaak voor. Maar toch kan het een groot probleem erg gemakkelijk oplossen. Het is daarom handig dat je weet wat een bijenbekje is en waar het voor dient. Een bijenbekje wordt geplaatst in een stootvoeg en door zijn vorm passen ze daar dan ook makkelijk in. Een bijenbekje past zich dus eigenlijk goed aan de voegbreedte aan. Een bijenbekje is eigenlijk een rooster die dus in de stootvoeg geplaatst wordt en ervoor zorgt dat ongedierte buiten blijft.

Een bijenbekje is gemaakt van roestvrijstaal en wanneer deze in de stootvoeg is geplaatst zorgen de weerhaken voor borging.

Op zoek naar een bijenbekje? Bestel ze hier!

Wat is een stootvoeg?

De meeste huizen hebben stootvoegen en deze stootvoegen hebben natuurlijk ook een goede functie. De stootvoeg zorgt er namelijk voor dat opgehoopt vocht wordt afgevoerd en zorgt ervoor dat er voldoende ventilatie binnen de spouw is. Een stootvoeg zorgt er dus voor dat er genoeg ventilatie is binnen in de spouw. Maar de stootvoegen hebben een handig functie, maar ze zijn ook niet altijd even handig. Dit is namelijk een ideale plek voor ongedierte en op deze manier kunnen zij makkelijk het huis betreden. Het kan natuurlijk vervelend zijn wanneer je telkens ongedierte in je huis hebt, maar het kan ook nog andere problemen veroorzaken. Het kan namelijk zo zijn dat je allergisch bent voor bepaalde insecten of dat ze huis kapot maken. Wanneer ze bijvoorbeeld een nest gaan bouwen kan het vocht moeilijk wegkomen in de spouwmuur en dit zorgt natuurlijk voor schade. Het is daarom nooit fijn om in de stootvoegen ongedierte te hebben.

Kunnen de stootvoegen niet weggelaten worden of gewoon dichtgemaakt worden?

Wanneer je bang bent voor ongedierte of je hebt last van ongedierte, lijkt het erg makkelijk om het probleem op te lossen door de stootvoegen te dichten. Zoals je hierboven al hebt gelezen hebbend e stootvoegen een erg belangrijke functie en deze kunnen dus niet zomaar dicht gemaakt worden of niet geplaatst worden. De stootvoegen zijn namelijk erg belangrijk voor de spouw en de spouw in je muur zorgt er juist voor dat je de binnenmuren in je huis droog blijven. De spouw zorgt er eigenlijk voor dat het vocht wat allemaal tegen de buitenmuur aankomt niet naar binnen heen trekt en het dus droog blijft. Uiteraard wordt de spouw in de muur ook nat en dit vocht moet natuurlijk ergens naar toe. De stootvoegen zorgen ervoor dat het in de muur kan blijven ventileren en dat het vocht weer uit de muur kan. Helaas zijn de stootvoegen dus niet altijd even handig en is het dus een erg goede plaats voor verschillende soorten insecten en/of ongedierte. Het is namelijk een fijne donkere plek en dus ideaal om een nest te bouwen.

Ook muizen willen graag door de stootvoegen komen

Niet alleen insecten willen door de stootvoegen komen om een nestje te bouwen of om naar binnen te vliegen, maar ook muizen vinden dit een erg fijne plek. Het is namelijk een donkere plek waar ze een mooi nestje kunnen bouwen. Je wil natuurlijk niet altijd maar gif geven aan dieren en daarom is een bijenbekje dus eigenlijk erg diervriendelijk en zorgt ervoor dat de muizen buiten blijven en niet naar binnen heen kunnen. Wanneer je namelijk de muizen wel binnen hebt zitten, dan is het ontzettend moeilijk om ze vervolgens te gaan bestrijden. Dit moet dan al vaak gedaan worden met gif, zodat de muizen allemaal dood gaan. Wanneer je er dus voor zorgt dat je er bijenbekjes in de stootvoegen zijn geplaatst, zorg je ervoor dat je de muizen niet hoeft te doden, maar dat ze dus gewoon ergens anders een nest kunnen bouwen. De vorm van een bijenbekje zorgt er dan ook voor dat de muis op geen enkele manier naar binnen kan. De tanden die aan het bijenbekje zitten zorgen er dus voor dat er geen ruimte meer vrij is, maar dat er nog wel voldoende ventilatie aanwezig is.

Hoe plaats je een bijenbekje?

Het klinkt nu allemaal erg handig en makkelijk en dat is het eigenlijk ook. Maar hoe plaats je nou een bijenbekje? En kan je dit het beste doen voor het metselen of juist na het metselen? Want kan je nog steeds gebruik maken van bijenbekjes wanneer je al in een bestaand huis woont? Wanneer je het bijenbekje wilt gaan plaatsen kan je dit tijdens het metselen doen, maar het beste is om deze pas achteraf te plaatsen. Wanneer er nog gevoegd moet worden, kunnen de bijenbekjes het beste geplaatst worden. Het bijenbekje kan dan namelijk naadloos weggewerkt worden en de voeger heeft dan ook geen last van de open stootvoeg.

Om de vraag te beantwoorden of bijenbekjes ook geplaatst kunnen worden in bestaande huizen, daar is het antwoord ja op. Wanneer er dus al gemetseld en gevoegd is kan er ook prima een bijenbekje geplaatst worden. Het voegwerk zorgt er dan voor dat het bijenbekje mooi aansluit en dat er geen gaten meer zijn, waar ongedierte in kan.

Wanneer je het bijenbekje in de stootvoegen wilt gaan plaatsen is er niet echt gereedschap nodig. Het roostertje kan er namelijk gewoon met de hand ingedrukt worden. Wanneer het bijenbekje eenmaal in de voeg zit, past die zich vanzelf aan de voegbreedte aan. Wanneer de voegen scheeft zijn is dat ook geen probleem, want het bijenbekje past zich ook daar prima op aan.

Wanneer heb je een bijenbekje nodig?

Een bijenbekje is er niet alleen voor de zomerperiode maar deze kan eigenlijk het hele jaar door geplaatst worden en kan dus ook gewoon blijven zitten. Je hoeft dus niet speciaal op de juiste periode te wachten wanneer je het meest last hebt van ongedierte. Vaak denk je dat je het meeste last hebt van ongedierte in de lente- en/of zomerperiode. Dit is natuurlijk ook waar, want dan leven de meeste dieren, maar ook in de andere periodes kan je last hebben van ongedierte. Je kan er daarom beter voor zorgen dat je goed voorbereiden bent, zodat je strakst niet alles hoeft te bestrijden en dat je nog meer geld gaat kosten. Een bijenbekje plaatsen in je stootvoegen is dus nooit verkeerd. Het voordeel van een bijenbekje is dat die in elke periode ervoor zorgt dat ongedierte buiten blijft en dus niet in je huis komt.

Bijenbekjes bij bouworder

Bij bouworder vind je heel veel verschillende soorten bevestigingsmaterialen die altijd wel van toepassing komen. Ook bijenbekjes zijn erg handig om te hebben in je huis. Bij bouworder vind je daarom ook bijenbekjes die in iedere stootvoeg passen. Wanneer je vragen hebt over de bijenbekjes kan je die altijd stellen aan één van de medewerkers en zij helpen je graag met het vinden van het juiste product.

Zorg ervoor dat je de bijenbekjes op tijd plaatst in je stootvoegen, want zo zorg je ervoor dat je niet al ongedierte in je huis krijgt en ze dus niet hoeft te bestrijden. Wanneer je er op tijd bij bent heb je dus niet last van de problemen. Wanneer de insecten en/of muizen al naar binnen zijn, zouden deze eerst bestreden moeten worden en daarna kunnen de bijenbekjes geplaatst worden.

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »