Terug

SITE IN ONDERHOUD, BESTELLEN TIJDELIJK NIET MOGELIJK!

  • Heel voordelig geprijsd !!
  • Gratis verzending in NL vanaf €50,-
  • 14 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug!

Geef je tuin een opknapbeurt

  • Monday 15 / 07 / 2019 0
Geef je tuin een opknapbeurt

Makkelijke manieren om jouw tuin een flinke opknapbeurt te geven

 

Kan jouw tuin wel een opknapbeurt gebruiken? Of wordt het wel een keer tijd voor nieuwe dingen in je tuin en wil je deze graag zelf maken? In dit blog lees je een aantal dingen die je kan aanpassen aan je tuin, zodat je tuin er weer een stuk nieuwer uitziet!

 

Verschillende manieren om jouw tuin op te knappen

Er zijn natuurlijk erg veel verschillende manieren om je tuin op te knappen. Maar wanneer je wat grotere dingen aan je tuin wilt veranderen is een nieuwe schutting plaatsen of juist een schutting plaatsen, toch al wel een hele grote verandering. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een vlonder te plaatsen in je tuin, dit zorgt ervoor dat het er al een stuk gezelliger uitziet.

 

Waarom een schutting plaatsen in je tuin?

Wanneer je nog geen schutting in je tuin hebt staan, is het natuurlijk altijd fijn om ervoor te kiezen om een schutting te plaatsen. Een schutting zorgt er namelijk voor dat je veel privacy in je tuin hebt en andere mensen niet zomaar in je tuin kunnen kijken. Wanneer je jouw tuin al wel hebt afgeschermd op een andere manier maar niet met een schutting, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een schutting in je tuin te plaatsen. Een schutting is namelijk erg makkelijk en hoef je ook niet meer te onderhouden en het ziet er ook nog eens strak uit.

 

Hoe plaats je een schutting?

Wanneer je een schutting gaat plaatsen in je tuin kan je dit in een aantal stappen zelf doen. Hieronder lees je waar je aan moet denken bij het plaatsen van een schutting.

 

Stap 1: Meet eerst altijd de lengte van de plek waar de schutting geplaatst gaat worden. Je moet natuurlijk wel weten hoeveel meter het is, zodat de schutting precies past.

 

Stap 2: Nu is het tijd om een schutting te gaan kopen en deze op te gaan meten, zodat je weet hoeveel je nodig hebt en of het past.

 

Stap 3: Span een lijn tussen de eerste en laatste paal die in je tuin staan. Zo kan je direct zien of de palen en schuttingen op gelijke hoogte staan.

 

Stap 4: Het is van belang dat je de palen van de schutting goed waterpas plaatst. Je wil natuurlijk niet dat je schutting scheef staat. Wanneer je een schutting van 1 meter 80 hoog hebt, moet je er altijd voor zorgen dat de palen 90 centimeter langer zijn. Dit houdt in dat dde paal dus 2 meter 70 moet zijn. Dit is van belang omdat de paal altijd 90 centimeter in de grond moet zitten. Wanneer je de palen in de gaten hebt zitten, kun je ze vullen met snelbeton.

 

Stap 5: Bij deze stap heb je de schuttingschroeven nodig. Je moet de schutting namelijk goed gaan bevestigen. Hierbij is het van belang dat je kiest voor goede schuttingschroeven, die geschikt zijn voor buiten. Je wilt namelijk lang van je schutting kunnen genieten.

 

 

Wat is een vlonder?

Tegenwoordig zie je steeds vaker vlonders in tuinen komen en het is ook zeker een toevoeging voor je tuin. Een vlonder is eigenlijk niks meer dan een terras in je tuin. Je maakt een vlonder meestal met vlonderplanken en er zijn erg veel verschillende soorten vlonders. Vaak is een vlonder wat hoger dan de grond waar het op ligt en dit zorgt ervoor dat het een echt terras lijkt. Je kan hier met de zomeravonden dus heerlijk zitten.

 

Hoe maak je zelf een vlonder in je tuin?

Wanneer je ervoor hebt gekozen om een vlonder in je tuin te maken, is dit op een redelijk eenvoudige manier te doen. Je hebt hier natuurlijk een aantal materialen voor nodig en je moet aan verschillende dingen denken. Hieronder lees je hoe in in 3 stappen een vlonder kan maken in je tuin.

 

Stap 1: Allereerst is het natuurlijk erg belangrijk om te gaan bedenken waar je de vlonder in de tuin wilt hebben. Het is belangrijk dat je hier goed over nadenken en wat jij het mooist en handigst vindt natuurlijk. Wanneer je dit weet, kan je de materialen voor de vlonder uitgaan zoeken. Het is hierbij belangrijk dat je ook vlonderschroeven aanschaft.

 

Stap 2: Plaats pinnetjes in de tuin waar de vlonder gaat komen en de vorm van de vlonder en de grootte. Op deze manier kan je zien hoe het eruit gaat zien en is het duidelijk waar de vlonder gaat komen.

 

Stap 3: Maak de ondergrond waar de vlonder komt egaal. Wanneer je de vlonder meer dan 50 centimeter boven de grond gaat maken, is het eigenlijk niet nodig om de ondergrond te egaliseren, maar het is zeker wel verstandig om het te doen. Dit maakt het verder bouwen van de vlonder uiteindelijk ook makkelijker. Het is altijd aan te raden om de vlonder minimaal 20 centimeter van de grond af te maken, zodat het er altijd goed onder kan drogen.

 

Stap 4: Wanneer je een worteldoek eronder hebt gelegd, kan je beginnen met het leggen van de balken.

 

Stap 5: Vervolgens kan je één voor één de planken aanbrengen op de balken. Het is van belang dat je per plank minimaal 1 vlonderschroef gebruikt. Houdt er rekening mee dat je de planken niet helemaal tegen elkaar aanlegt. Hout kan namelijk gaan werken en daarom is het beter om er een aantal mm tussen te laten.

 

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »