Terug

Altijd zeer voordelig geprijsd! Gratis verzenden in NL vanaf €50

  • Heel voordelig geprijsd !!
  • Gratis verzending in NL vanaf €50,-
  • 14 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug!

Bitjes en bitsets, onmisbaar in je gereedschapskist!

Bitjes en bitsets, onmisbaar in je gereedschapskist!

Bitjes en bitsetjes, onmisbaar in je gereedschapskist !!

Bitjes en bitsetjes koop je bij bouworder!

Wanneer je gaat klussen thuis en je moet schroeven ergens indraaien is het handig om bitjes thuis te hebben. Elke schroef is anders en elke boormachine is natuurlijk ook anders. Daarom is het handig dat je verschillende bitjes en/of bitsetjes in huis hebt liggen, zodat je altijd in staat bent om een schroef ergens in te draaien.

Wat zijn bitjes en bitsetjes?

Bitjes zijn eigenlijk niks anders dan opzetstukjes die je op een bithouder kan plaatsen. Dit houdt in dat je dus een opzetstukje op een boormachine of een schroefboormachine kan plaatsen. De bitjes zijn er in allerlei soorten en maten, die dus op verschillende schroeven passen. Doordat de schroef van de kop verschillend is zijn er dus ook verschillende schroeven. Doordat er zoveel verschillende bitjes zijn, bestaan er ook bitsets. Deze zijn er zelfs per categorie en hier kan je dan alle bitjes vinden die in de categorie thuishoren. Dit zorgt ervoor dat jij meerdere bitjes in huis hebt en de kans dus groter is dat die geschikt is voor een schroef.

De verschillende soorten bitjes

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn er erg veel verschillende soorten bitjes voor de verschillende schroeven. Uiteraard is er ook een bepaalde categorie waar weer verschillende bitjes onder vallen. Maar welke bitjes zijn er nou eigenlijk allemaal en welke heb je nodig voor jouw klus? Hieronder lees je over de verschillende bitjes en waar ze goed voor zijn.

De sleufkop
Het eerste bitje waar we het over gaan hebben is de sleufkop. Dit is het simpelste bitje en wordt de laatste tijd minder vaak gebruikt. Dit komt voornamelijk omdat de sleufkop minder grip heeft dan de andere bitjes. Wanneer je dus gebruik maakt van een sleufkopschroef is het de bedoeling dat je gebruik maakt van een sleufkopbitje van het juiste formaat, want deze heeft het meeste grip op de schroef. Het is hierbij dus belangrijk dat je let op de dikte van het bitje zodat deze op de schroef past.

De kruiskop philips

De meest gebruikte schroef is toch wel de kruiskopschroef en daarom is een bitje met een kruiskop zeker handig om te hebben in huis. Maar er zijn twee verschillende soorten kruiskopschroeven. Je hebt namelijk de kruiskopschroef philips maar ook de kruiskop pozidriv. We hebben het nu over de philips kruiskopschroef en dit houdt in dat deze geen extra inkepingen in de kop heeft zitten van de schroef. Het is wel belangrijk dat je het juiste bitje gebruikt, want wanneer dit niet het geval is draai de schroef kapot en heb je minder grip.

De kruiskop pozidriv

Uiteraard is het volgende bitje dan automatisch de kruiskop pozidriv. De schroef heeft dus extra inkepingen waardoor je net wat meer grip hebt. Dit zorgt er dus voor dat de kruiskop pozidriv ook meer aan het bitje heeft zitten waardoor je meer grip hebt. Het is hierbij weer belangrijk dat je het juiste bitje gebruikt, zodat je de schroef niet kapot draait.

De torx

Wanneer we het over zware werkzaamheden hebben, worden vaak de torx schroeven gebruikt. De kop van een torx schroef ziet eruit als een ster en dit zorgt ervoor dat je erg veel grip hebt op je schroef. Wanneer je een torx bitje hebt is het belangrijk dat deze goed op de schroef past. Wanneer dit namelijk niet het geval is, draai het heel snel kapot en dat is natuurlijk niet wat je wilt.

De inbus

Een bitje die ook vaak voorkomt is de inbus. Een inbusschroef heeft zes hoek en ook bij deze is het weer erg belangrijk om het juiste bitje te gebruiken.

Waarom een bitsetje kopen?

Wanneer je veel aan het klussen bent is het altijd handig om bitjes in huis te hebben. Elke klus heeft andere schroeven nodig en dus heeft ook elke klus andere bitjes nodig. Dit betekent dus dat je veel verschillende soorten bitjes in huis moet hebben wanneer je gaat klussen. Het is namelijk belangrijk dat je het juiste bitje voor de juiste schroef gebruikt, zodat de schroef niet kapot draait. Daarom zijn er bitsetjes waar dus verschillende bitjes bij elkaar inzitten. Dit zorgt ervoor dat je voor de verschillende klussen altijd een juist bitje in huis hebt en niet allemaal losse bitjes hoeft te kopen.

Wanneer je bijvoorbeeld een schroef hebt met een sleufkop, zijn deze er in verschillende maten. Het is belangrijk dat je het juiste bitje hebt bij deze schroef. Dit betekent dat de sleufkop bit de juiste dikte moet hebben voor de schroef en je dus makkelijk de schroef kan vastdraaien.

Bij bouworder.nl koop je allerlei soorten bitjes en bitsetjes

Bij bouworder kan je makkelijk verschillende soorten bitjes en bitsets vinden. Je kan er veel verschillende soorten dingen vinden en voor elke klus hebben ze wel een oplossing. Wanneer je niet helemaal het juiste kan vinden en toch nog een vraag hebt, kan je altijd contact opnemen met één van de medewerkers. Zo weet je zeker dat je het juiste in huis gestuurd krijgt.

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »