Terug

Altijd zeer voordelig geprijsd! Gratis verzenden in NL vanaf €50

  • Heel voordelig geprijsd !!
  • Gratis verzending in NL vanaf €50,-
  • 14 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug!

Spaanplaatschroeven kopen op bouworder.nl

Spaanplaatschroeven kopen op bouworder.nl

Bekijk ons assortiment bouwmaterialen op Bouworder.nl | Eenvoudig online bestellen ✅ Niet goed=geld terug ✅ Veel korting ✅ 30 dagen Retourrecht ✅ ALTIJD SCHERPE PRIJZEN

Wat kan je allemaal maken met spaanplaten en wat heb je daarvoor nodig?

 

De naam van de spaanplaatschroeven zegt het eigenlijk al en dat is voor het bevestigen van spaanplaten. Maar waarom heb je voor het bevestigen voor spaanplaten speciale schroeven nodig, hoe bevestig je deze en wat zijn spaanplaten eigenlijk? Je leest het allemaal in dit blog.

 

Wat zijn spaanplaten?

Spaanplaten zijn platen die gemaakt zijn van zaagsel, kleine stukjes hout en een bindmiddel. Het bindmiddel wat meestal gebruikt wordt is kunsthars. Spaanplaten worden onder hoge druk geperst en  worden dan gemengd met kunsthars. spaanplaten worden over het algemeen veel gebruikt bij meubels en de woning- en utiliteitsbouw. Spaanplaten zijn op zich erg gevoelig en daarom is het wel belangrijk dat de juiste schroeven gebruikt worden, zodat je er zeker van bent dat je het hout niet kapot maakt.

 

Voordelen van spaanplaten zijn dat ze relatief goedkoop zijn en ze zijn er in heel veel verschillende soorten afmetingen. Zo kan je er eigenlijk van alles mee maken.

 

Waarom kiezen voor spaanplaatschroeven?

Wanneer je spaanplaten gaat bevestigen is het belangrijk dat je hiervoor de juiste materialen gaat gebruiken. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de spaanplaten gaan scheuren en dat je weer nieuwe spaanplaten moet bevestigen. Het is daarom belangrijk dat je altijd de juiste materialen gebruikt. Wanneer je spaanplaten wilt bevestigen zijn hier speciale spaanplaatschroeven voor die makkelijk in de spaanplaten geboord kunnen worden. De spaanplaatschroef heeft namelijk een scherpe punt en het schroefdraad van de schroef loopt tot aan de kop door. Dit zorgt ervoor dat de schroeven er makkelijk ingedraaid kunnen worden.

 

Waarvoor kan je spaanplaten gebruiken?

Allereerst is het belangrijk dat je weet dat spaanplaten alleen maar geschikt zijn voor binnengebruik. Spaanplaten kunnen dus niet buiten gebruikt worden, want ze kunnen niet tegen vocht. Dit houdt in dat ze dus absoluut niet tegen regen kunnen. Wanneer een spaanplaat vochtig wordt, kan het hou slap worden en dus makkelijk breken.

 

Maar voor binnengebruik kunnen spaanplaten voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Hieronder lees je waar je spaanplaten voor kan gebruiken:

 

  • Spaanplaten kunnen ideal gebruikt worden voor kasten. Spaanplaten zijn relatief goedkoop en daarom kan je er dus een mooie kast van maken. Zorg er wel voor dat je hierbij de juiste spaanplaatschroeven gebruikt.
  • Wanneer je in de schuur een mooie werkplaats wilt maken, kun je er ook voor kiezen om een werkblad te maken van spaanplaten.
  • Maar het kan ook ideaal gebruikt worden voor bekleding van wanden, muren en plafonds. Het is hierbij natuurlijk wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat er geen vocht bij kan komen, want daar kunnen de spaanplaten niet tegen.

 

Hoe zien spaanplaatschroeven eruit?

Spaanplaatschroeven zijn schroeven met een platte kop. Doordat de schroef een platte kop heeft is de spaanplaatschroef bijna niet meer zichtbaar in het hout en is het mooi afgewerkt, wanneer je bijvoorbeeld een kast gaat maken. Ook heeft de schroef een schroefdraad lopen tot aan de kop, maar wel een grove schroefdraad. Aan het einde van de schroef zit een scherpe punt, zodat voorboren niet nodig is en de schroef er makkelijk ingeboord kan worden. Spaanplaten zijn over het algemeen heel gevoelig en daarom is het zeker belangrijk dat er een scherpe punt aan de schroef zit, zo zorg je ervoor dat het hout niet gaat splijten.

 

Verschillende soorten spaanplaatschroeven bij bouworder

Bij bouworder vind je verschillende soorten spaanplaatschroeven. Ze zijn er van verschillende merken, maar ook met verschillende diameters. Ook zijn de schroeven er in verschillende materialen, denk hierbij aan: verzinkt, RVS en gegalvaniseerd.

 

Wanneer je toch nog een vraag hebt over één van de soorten spaanplaatschroeven, kan jij altijd je vraag stellen bij bouworder. Je vraag wordt zo snel mogelijk beantwoord, zodat jij de juiste schroeven op tijd in huis krijgt!

 

 

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »