Terug

Altijd zeer voordelig geprijsd! Gratis verzenden in NL vanaf €50

  • Heel voordelig geprijsd !!
  • Gratis verzending in NL vanaf €50,-
  • 14 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug!

Welke schroeven kan ik het beste gebruiken?

  • Friday 15 / 01 / 2021 0
Welke schroeven kan ik het beste gebruiken?

Wanneer je gaat klussen en je hebt daarbij schroeven nodig, zou je haast denken dat je gewoon maar wat schroeven kan pakken en die kan gaan gebruiken. Helaas is dat niet altijd het geval en moet je goed kijken welke schroeven jij nodig hebt. Het hangt namelijk van heel veel dingen af. Er zijn dan ook ontzettend veel verschillende schroeven voor allerlei soorten klussen. Wij helpen je graag een op weg met het vinden van de juiste schroeven.

Welke schroeven kan ik het beste gebruiken?

 

Wanneer je gaat klussen en je hebt daarbij schroeven nodig, zou je haast denken dat je gewoon maar wat schroeven kan pakken en die kan gaan gebruiken. Helaas is dat niet altijd het geval en moet je goed kijken welke schroeven jij nodig hebt. Het hangt namelijk van heel veel dingen af. Er zijn dan ook ontzettend veel verschillende schroeven voor allerlei soorten klussen. Wij helpen je graag een op weg met het vinden van de juiste schroeven.

 

Waar moet ik opletten bij het uitzoeken van schroeven?

Wanneer je schroeven gaat uitzoeken is het vooral erg belangrijk dat je op bepaalde dingen gaat letten. Je kan namelijk niet zomaar een schroef uitzoeken terwijl je niet weet waar het voor is. Het is daarom handig dat je met bepaalde dingen rekening houdt, zodat je zeker weet dat je de juiste schroeven hebt voor jouw klus.

 

De juiste maat bepalen

Er zijn heel veel punten waar je rekening mee moet houden, maar het belangrijkste punt is misschien wel de lengte. Het is belangrijk dat je schroef de juiste lengte heeft. Als vuistregel houden we vaak aan: dikte van materiaal x 2,5. Wanneer we hier dus gaan kijken naar een plank van 20mm hebben we een schroef nodig van 50mm lang.

 

De schroefkop bepalen

De volgende stap waar je naar moet gaan kijken is de schroefkop van de schroef. Wanneer je bijvoorbeeld wilt gaan voor een mooie strakke afwerking, kan je het beste kiezen voor een platte kop. Er zijn natuurlijk ook schroeven met een bolle kop en deze zitten er vaak erg stevig in. De naam zegt het al en dat is dat de schroef een bolle kop heeft en dat wil dus zeggen dat je de schroef blijft zien. Er zijn heel veel verschillende soorten schroeven met allemaal verschillende soorten koppen. Houd hierbij rekening mee wat je nodig hebt en wat je gaat monteren.

 

De juiste schroefbit vinden

Wanneer je de juiste schroef hebt gevonden moet je natuurlijk gaan kijken naar het juiste schroefbit. Wanneer je gebruik gaat maken van een schroefbit die niet op de schroef past, weet je in ieder geval zeker dat je de schroef kapot draait. Het is daarom belangrijk dat je rekening houdt dat je het juiste bitje uitzoekt.

 

Schroeven voor buiten

Wanneer je schroeven wilt gaan gebruiken voor buiten heb je vaak andere schroeven nodig dan voor binnen. De weersomstandigheden buiten kunnen er namelijk voor zorgen dat de schroeven kapotgaan wanneer ze hier niet geschikt voor zijn. Het is daarom van belang dat je gebruikt maakt van de juiste schroeven. Wanneer je op zoek bent naar schroeven voor buiten kan je kiezen uit gegalvaniseerde schroeven, RVS schroeven en messing schroeven. Hieronder kan je meer lezen over de verschillende schroeven.

 

Gegalvaniseerde schroeven

Wanneer we het hebben over de gegalvaniseerde schroeven, hebben we het over schroeven die bedekt zijn met een laagje metaal. Door het laagje metaal ga je het roesten tegen. Dit zorgt er dus voor dat de schroeven erg geschikt zijn om buiten te gebruiken.

RVS schroeven

Een andere schroef die buiten gebruikt kan worden zijn de RVS schroeven. Deze schroeven worden ook wel roestvast stalen schroeven genoemd. Wanneer we het hebben over een roestvast stalen schroef bestaat de schroef uit minimaal 11% chroom en minimaal 1,2% koolstof. De schroeven zijn namelijk gemaakt van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. RVS schroeven kunnen dus prima tegen de verschillende weersomstandigheden, maar hierbij is het altijd belangrijk om te gaan kijken naar de kwaliteit. Het kan namelijk zo zijn dat de kwaliteit wat slechter is en de schroeven alsnog niet tegen het weer buiten kunnen.

 

Messing schroeven

Wanneer we het hebben over messing schroeven hebben we het over schroeven die gemaakt zijn van koper en zink. Messing schroeven kan je herkennen aan de gelige kleur. Deze schroeven roesten niet en zijn daarom erg geschikt voor buitengebruik.

 

Schroeven voor de verschillende materialen

Wanneer je schroeven gaat uitzoeken is het niet alleen belangrijk om te kijken of je de schroeven binnen of buiten gaat gebruiken, maar je moet ook kijken naar het soort materiaal. Wanneer je bijvoorbeeld een schroef nodig hebt voor hout, zijn er heel veel verschillende soorten. Er zijn natuurlijk ook ontzettend veel verschillende houtsoorten en daarom is het altijd belangrijk om een schroef te nemen die bij het houtsoort past. Wanneer je schroeven wilt plaatsen in steviger materiaal, dan moet je zeker op zoek gaan naar schroeven die daar geschikt voor zijn. Het is namelijk niet de bedoeling dat houtschroeven gebruikt worden voor beton. Wanneer je de juiste schroeven gebruikt weet je in ieder geval zeker dat het op de juiste manier gebeurt.

 

Benieuwd naar ons assortiment schroeven? KLIK HIER!

 

 

                                                         

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »