Terug

Altijd zeer voordelig geprijsd! Gratis verzenden in NL vanaf €50

  • Heel voordelig geprijsd !!
  • Gratis verzending in NL vanaf €50,-
  • 14 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug!

In welk opzicht schelen schuttingschroeven met andere schroeven??

In welk opzicht schelen schuttingschroeven met andere schroeven??

In welk opzicht schelen schuttingschroeven met andere schroeven?
Ben je op zoek naar een geschikte schroef voor het bevestigen van je schutting, maar weet je niet zo goed welke schroef je daar nou voor moet bestellen? Of ben je benieuwd waarom je juist moet kiezen voor schuttingschroeven? In dit blog lees je alles over schuttingschroeven en waarom deze juist geschikt zijn voor je schutting en andere schroeven niet.

In welk opzicht schelen schuttingschroeven met andere schroeven?

Ben je op zoek naar een geschikte schroef voor het bevestigen van je schutting, maar weet je niet zo goed welke schroef je daar nou voor moet bestellen? Of ben je benieuwd waarom je juist moet kiezen voor schuttingschroeven? In dit blog lees je alles over schuttingschroeven en waarom deze juist geschikt zijn voor je schutting en andere schroeven niet.

Verschillende soorten schroeven

Er zijn erg veel verschillende soorten schroeven en ze zijn allemaal geschikt voor verschillende doeleinden. Het is daarom belangrijk dat je altijd goed kijkt welke schroef je nodig hebt voor welke klus. Wanneer je bijvoorbeeld een schutting gaat plaatsen, is het belangrijk dat je kiest voor schuttingschroeven, omdat je zeker weet dat deze geschikt zijn voor schuttingen en je dan langer van de schutting kan genieten. Wanneer je op dat moment voor een andere schroef zou gaan kiezen, zou het zomaar kunnen dat je op den duur de schroeven moet vervangen.

Er zijn erg veel verschillende soorten schroeven. Hieronder worden de schroeven die het meest voorkomen toegelicht:

Universele schroef: De universele schroef is de schroef die het meest wordt gebruikt. Deze schroef is namelijk niet alleen geschikt voor alle houtsoorten, maar ook nog eens voor plaatmaterialen. Hierbij moet je denken aan spaanplaten en houtvezelplaten. Doordat de schroef een scherpe punt heeft en een diep schroefdraad, draait deze gemakkelijk in veel verschillende materialen.

Van de universele schroef zijn veel verschillende soorten. Je hebt ze namelijk met een verschillende kop en in verschillende lengtes. Ze zijn dus geschikt voor veel verschillende klussen.

Gipsplaatschroeven: Een schroef die ook veel wordt gebruikt, zijn de gipsplaatschroeven. En deze lijken eigenlijk erg veel op de universele schroeven. Het verschillende tussen de universele schroeven en de gipsplaatschroeven is dat de gipsplaatschroeven alleen geschikt zijn voor gipsplaten.

Plaatschroef: Deze schroeven worden gebruikt voor het bevestigen van metalen platen. Het schroefdraad loopt door tot onder de kop. De schroef snijdt zijn eigen schroefdraad als deze in het metaal wordt geschroefd.

Houtschroeven: Uiteraard zijn er ook schroeven die alleen geschikt zijn voor hout. Deze schroeven zijn dan ook ideaal om verschillende houten onderdelen te verbinden of om bijvoorbeeld hang- en sluitwerk te bevestigen aan hout. Deze schroeven beschikken vaak over een geschikt boorpunt een geschikt schroefdraad om in het hout te boren. Er zijn erg veel verschillende soorten houtschroeven.

De verschillende soorten houtschroeven

Wanneer we praten over houtschroeven zijn het schroeven die geschikt zijn voor hout. Er zijn natuurlijk erg veel verschillende houtsoorten en daarom zijn er ook veel verschillende soorten houtschroeven. Er is bijvoorbeeld erg hard hout, maar ook erg zacht hout. Wanneer je een schroef in hard hout moet boren, is het belangrijk dat je een stevige schroef kiest. Wanneer je in zacht hout moet boren, is het belangrijk dat je een schroef kiest die makkelijk in het hout te boren is. Hieronder worden een aantal houtschroeven toegelicht.

Vlonderschroeven: Vlonderschroeven zijn er speciaal voor het maken van terrassen en vlonders. Daarnaast kunnen de vlonderschroeven ook ideaal gebruikt worden voor de verschillende soorten hardhout. Deze schroeven zijn dus erg stevig en kunnen makkelijk in de verschillende soorten hardhout geboord worden. Vlonderplanken zijn namelijk erg hard en daarvoor heb je een goede en stevige schroef nodig. Ook moeten de schroeven tegen verschillende weersomstandigheden kunnen, omdat een vlonder en/of terras zich buiten bevindt. De schroeven moeten dus lang meekunnen.

Schuttingschroeven: Ook zijn er schroeven speciaal voor een schutting. Deze schroeven kunnen makkelijk door de schuttingpanelen heen geboord worden. Ook zijn de schroeven bestand tegen de verschillende weersomstandigheden, zodat de schroeven extra lang meekunnen en je ze dus niet hoeft te verwisselen. Door gebruik te maken van geschikte schuttingschroeven hoef je van tevoren niet voor te boren, omdat deze schroeven gemakkelijk door het hout heen boren. Zo kan je de schutting snel en makkelijk plaatsen. Ook zijn de schuttingschroeven er in verschillende soorten en maten en daardoor is er altijd wel een geschikte schuttingschroef voor de schutting die jij moet plaatsen.

Schuttingschroeven online bestellen

Wanneer je een schutting gaat plaatsen in je tuin is het dus belangrijk om te kiezen voor schutting schroeven in plaats van een ander soort schroef. Uiteraard staat de schutting ook mooi stevig met andere schroeven, maar dat wil niet zeggen dat je er dan lang plezier van hebt. Het is daarom belangrijk dat je goed uitzoekt welke schroef je gebruikt en of die geschikt is voor een schutting.

Wanneer je de schroeven online gaat bestellen op bouworder en je koopt schuttingschroeven, weet je in ieder geval zeker dat de schroeven geschikt zijn voor de schutting en lang meegaan. Er is een erg groot assortiment aan schuttingschroeven en daarom kan het nog wel eens lastig zijn om de juiste schroef te vinden. De medewerkers van bouworder helpen je graag met het vinden van de juiste schroef, zodat je zonder problemen de schutting kan plaatsen. Je hoeft dus niet speciaal naar de bouwmarkt voor advies, maar deze kan gewoon online gegeven worden.

Wanneer je de juiste schroeven hebt besteld op bouworder.nl voor 15:00 kan je ze zelfs al de volgende werkdag in huis hebben. Dit betekent dat jij direct kan beginnen met klussen en je niet hoeft te wachten totdat ze bij je thuis zijn bezorgd.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »