Terug

Altijd zeer voordelig geprijsd! Gratis verzenden in NL vanaf €50

 • Heel voordelig geprijsd !!
 • Gratis verzending in NL vanaf €50,-
 • 14 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug!

Op welke manier kun je het veiligst boren?

 • Wednesday 10 / 02 / 2021 0
Op welke manier kun je het veiligst boren?

Op welke manier kun je het veiligste boren?

Wanneer je gaat klussen is het altijd belangrijk dat je het veilig doet. Zeker wanneer je gaten gaat boren is het belangrijk dat de juiste materialen gebruikt en de juiste beschermmiddelen hebt. Maar hoe zorg je ervoor dat je op een veilig manier gaat boren? Wij vertellen je er graag over!

Op welke manier kun je het veiligste boren?

Wanneer je gaat klussen is het altijd belangrijk dat je het veilig doet. Zeker wanneer je gaten gaat boren is het belangrijk dat de juiste materialen gebruikt en de juiste beschermmiddelen hebt. Maar hoe zorg je ervoor dat je op een veilig manier gaat boren? Wij vertellen je er graag over!

 

Heel veel verschillende soorten boren

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten boren en deze boormachines hebben natuurlijk allemaal het doel om een gat te boren in materialen. Maar er zijn veel verschillende soorten materialen, wat ervoor zorgt dat niet elke boor geschikt is voor elk materiaal. Bekijk daarom altijd eerst in welk materiaal je een gat wilt boren en er dus voor zorgt dat jij gebruik maakt van de juiste boor. Wanneer je namelijk gebruik maakt van de juiste gereedschappen ben je al een stuk veiliger bezig. Dit maakt het klussen namelijk een stuk makkelijker en zorgt ervoor dat jij gewoon zonder zorgen verder kan gaan klussen. Houd er daarom rekening mee dat je gebruik maakt van de juiste gereedschappen.

 

Waarom kan boren gevaarlijk zijn?

Het boren van een gaatje in de muur lijkt onschuldig, maar toch kan dit best gevaarlijk zijn. Er gebeuren namelijk regelmatig ongelukken wanneer er gebruik wordt gemaakt van een boormachine. Het kan namelijk zo zijn dat wanneer je een gat aan het boren bent in de muur, je onverwachts uitschiet. Een ander probleem kan zijn dat je gewoon niet goed hebt opgelet of dat je wordt afgeleid. Het is daarom belangrijk dat wanneer je gaat boren je altijd goed blijft opletten en je bezighoudt met je klus.

 

Tips die helpen om het boren een stuk veiliger te maken

Wanneer je gaat boren is het dus erg belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde dingen. Wanneer je je houdt aan deze tips weet je in ieder geval zeker dat je op een veilige manier bezig bent.

 

 1. Wanneer je gaat beginnen met boren is het belangrijk dat je van tevoren goed controleert of er geen elektriciteitskabels of andere dingen in de muur zitten.
 2. Bij het boren van een gat is het belangrijk dat je gebruik maakt van veiligheidskleding. Denk hierbij aan een veiligheidsbril, gehoorbescherming en werkhandschoenen. Op deze manier ga je in ieder geval veilig te werk.
 3. Wanneer je alles klaar hebt staan en gaat beginnen is het belangrijk dat je een stabiele houding neemt en dat je de boormachine altijd met twee handen vasthoudt. Op deze manier zorg je ervoor dat je ongelukken voorkomt.
 4. Wanneer het tijd is om een andere boor erop te zetten is het ook belangrijk dat je de stekker uit het stopcontact haalt. Wanneer je er dus een nieuwe boor op wilt zetten, moet je eerst de stekker eruit halen.

 

Kies het juiste bitje en de juiste boor

Wanneer je gaat boren is het vooral erg belangrijk dat je kiest voor het juiste bitje. Het bitje is het opzetstukje wat je op de boormachine zet en waarmee je kan schroeven. Bitjes zijn er dan ook in heel veel verschillende soorten en maten en welk bitje jij kiest is afhankelijk van welke schroef jij erin wilt draaien.

 

Maar ook wanneer je gaten gaat boren is het belangrijk dat je kiest voor de juiste boor. Er zijn namelijk verschillende soorten boren voor de verschillende soorten materialen. Wanneer je op zoek gaat naar een boor is het altijd eerst belangrijk om te gaan kijken in welk materiaal je moet boren. Wanneer je dit goed voor ogen hebt, kan je gaan beginnen met het zoeken van de juiste boren.

 

Hoe boor je op een veilige manier?

Wanneer je een gat wilt gaan boren is het vooral belangrijk dat je rekening houdt met de bovenstaande punten. Wanneer je al deze punten gebruikt kan er eigenlijk bijna niks meer misgaan. Onderstaand vind je stap voor stap hoe je makkelijk een gat kan boren.

 

 1. Bekijk eerst de positie waar het gat moet komen. Zorg ervoor dat je die bepaald en teken deze dan vervolgens af. Zo weet je straks waar je een gat moet boren.
 2. Vervolgens ga je het materiaal van de muur controleren. Dit is van belang om de juiste boor uit te zoeken en wellicht de juiste schroeven.
 3. Wanneer je achter het materiaal bent gekomen kan je gaan kijken naar een geschikte boor voor het materiaal.
 4. Nu kan je gaan beginnen met boren, maar zorg er wel voor dat je het gat niet te diep maakt. Wanneer je hier namelijk nog een plug in wilt stoppen, is het belangrijk dat het boorgat niet al te diep is.

 

 

 

Benieuwd naar ons assortiment boren? KLIK HIER

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »