Terug

SITE IN ONDERHOUD, BESTELLEN TIJDELIJK NIET MOGELIJK!

  • Heel voordelig geprijsd !!
  • Gratis verzending in NL vanaf €50,-
  • 14 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug!

Welke bitjes heb ik nodig voor mijn schroeven?

  • Friday 17 / 01 / 2020 0
Welke bitjes heb ik nodig voor mijn schroeven?

Welke bitjes heb ik nodig voor mijn schroeven?
Wanneer je aan het klussen bent en je gaat gebruik maken van schroeven is het belangrijk dat je de juiste bitjes bij de hand hebt. Het is namelijk zo dat niet elk bitje op elke schroef past maar deze moeten juist goed bij elkaar passen. In dit blog lees je alles over de juiste bitjes bij de juiste schroeven.

Welke bitjes heb ik nodig voor mijn schroeven?

Wanneer je aan het klussen bent en je gaat gebruik maken van schroeven is het belangrijk dat je de juiste bitjes bij de hand hebt. Het is namelijk zo dat niet elk bitje op elke schroef past maar deze moeten juist goed bij elkaar passen. In dit blog lees je alles over de juiste bitjes bij de juiste schroeven.

Veel verschillende soorten bitjes

Wanneer je gaat klussen en je maakt gebruik van schroeven zal je merken dat er erg veel verschillende soorten schroeven zijn met verschillende schroefkoppen. Doordat er zoveel verschillende schroeven zijn en dus ook verschillende schroefkoppen zijn er ook altijd verschillende bitjes. Niet elk bitje past op elke schroef en daarom is het belangrijk dat je dit goed in de gaten houdt. Van tevoren is het dus handig om te weten welk bitje je nodig hebt zodat de schroeven niet kapot gedraaid worden. Hieronder lees je alles over de verschillende bitjes.

De verschillende soorten bitjes

Wanneer je een bitje gaat kopen kan het erg lastig worden omdat er erg veel verschillende soorten zijn. Hieronder wordt er uitgelegd welke bitjes er zijn en waarvoor ze gebruikt kunnen worden.

Sleufkop bitje: De sleufkop is eigenlijk de variant die het simpelst is. Deze wordt ook wel de gleuf- of platkopschroef genoemd. De sleufkop biedt minder grip en daarom wordt deze minder vaak gebruikt. Wanneer je dus genoeg grip wilt hebben met dit bitje is het belangrijk dat je de juiste kiest en één die erg goed oppast. Op deze manier schiet je minder snel uit en heb je dus meer grip.

Kruiskop Philips: Eén van de meest gebruikte bitjes en schroeven is toch wel met een kruiskop. De kruiskop bestaat uit twee variantie en dat is de Philips variant en de Pozidriv variant. Het verschil is dat de Philips kruiskopschroef geen extra inkepingen heeft en dat heeft de Pozidriv dus wel. De naam van de kop zegt het al en dat is dat er een kruis in de kop zit. Hier zijn dus ook speciale bitjes voor die perfect passen op de kruiskopschroef.

Kruiskop Pozidriv: De kruiskop pozidriv schroeven lijken eigenlijk erg veel op de kruiskopschroeven Philips, maar de Pozidriv schroeven hebben extra inkepingen. Door de inkepingen heb je net wat extra grip vergeleken met de kruiskop Philips schroeven. Wanneer je gebruik maakt van kruiskop Pozidriv schroeven is het belangrijk om te kiezen voor bitjes die geschikt zijn voor deze schroeven.

Torx: Wanneer we het hebben over de Torx schroeven dan hebben we het meestal over de wat zwaardere werkzaamheden. De vorm van een torx schroef is namelijk een sterk en dit zorgt ervoor dat je erg veel grip hebt. Het is bij deze schroef erg belangrijk dat je het juiste bitje hebt want de schroef kan snel kapot gedraaid worden. Er mag dus niet teveel speling zitten tussen de schroef en het bitje.

Inbus: Als laatst zijn er ook nog inbusschroeven en deze moeten worden bevestigd met een inbussleutel. Een inbusschroef heeft zes hoeken en deze worden vaak gebruikt in de meubelindustrie.

Waarom is het belangrijk om het juiste bitje te gebruiken?

Wanneer je aan het klussen bent en je maakt gebruik van een bepaalde schroef is het belangrijk dat je hierbij het juiste bitje gebruikt. Wanneer je een ander bitje gebruikt die niet past bij de kop van de schroef kan het zo zijn dat je niet genoeg grip hebt. Je wilt natuurlijk genoeg grip hebben, zodat de schroef er gemakkelijk indraait en je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Wanneer je een verkeerd bitje hebt kan het zelfs zo zijn dat je de schroef kapot draait. Dit zorgt ervoor dat er geen enkel bitje meer op de schroef past en je daardoor de schroef niet meer kan gebruiken. Het is daarom belangrijk dat je kiest voor een bitje die op de kop van de schroef past zodat de schroeven er makkelijk ingedraaid kunnen worden.

Tip: maak gebruik van een bitsetje

Wanneer je vaak klust en je maakt gebruik van verschillende schroeven is het natuurlijk vervelend dat je elke keer een geschikt bitje moet vinden die bij de schroef past. Je kan namelijk niet elke keer gebruik maken van hetzelfde bitje. Het is daarom handig om een bitsetje te kopen. Wanneer je een bitsetje in huis hebt liggen is de kans groot dat je altijd een geschikt bitje hebt voor de schroeven die je op dat moment gaat gebruiken. Je hoeft dus niet elke keer losse bitjes te kopen en te kijken of dat de juiste zijn. In een bitsetje kan je namelijk de verschillende soorten en maten bitjes vinden die geschikt zijn voor veel verschillende soorten schroeven. Koop je schroefbits op bouworder.nl. Benieuwd naar ons volledige assortiment schroefbits, klik hier!!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »