Terug

SITE IN ONDERHOUD, BESTELLEN TIJDELIJK NIET MOGELIJK!

  • Heel voordelig geprijsd !!
  • Gratis verzending in NL vanaf €50,-
  • 14 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug!

Betonschroeven

  • Monday 01 / 02 / 2021 0
Betonschroeven

 

 

Betonschroeven: wat zijn het en waar gebruiken we ze voor?

 

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten schroeven. Er zijn vast schroeven waar je wel eens van hebt gehoord en er zijn vast schroeven waar je nog nooit van hebt gehoord. Voor bepaalde materialen heb je speciale schroeven nodig om zo het klussen makkelijker te maken. Maar wat zijn dan precies betonschroeven en waar gebruiken we betonschroeven dan voor? Je leest alles over betonschroeven hieronder!

 

Wat zijn betonschroeven?

Wanneer we het hebben over betonschroeven hebben we het over schroeven die geschikt zijn om in beton of in andere harde steensoorten te boren. De naam van de schroef zegt het natuurlijk al. Betonschroeven hebben een grove draad die direct na het voorboren in het materiaal geboord kan worden. Dat wil zeggen dat er verder geen andere materialen nodig zijn om gebruik te maken van betonschroeven.

 

Waarvoor gebruiken we betonschroeven?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen gebruiken we betonschroeven voornamelijk voor beton en andere harde steensoorten. Betonschroeven hebben namelijk een groot draagvermogen en dat moet natuurlijk ook met zware materialen. Wanneer je dus in beton wilt gaan boren of andere harde steensoorten is het zeker verstandig om gebruik te maken van betonschroeven in plaats van andere schroeven. Andere schroeven hebben er namelijk veel meer moeite mee om het zware materiaal te dragen en om er überhaupt door heen te komen. Ook wanneer je het graag netjes wilt hebben en er niet te lang mee bezig wilt zijn, zijn betonschroeven zeker de goede oplossing. De betonschroeven hoeven er namelijk alleen maar ingedraaid te worden.

 

De schroeven weer hergebruiken

De betonschroeven kunnen eigenlijk heel gemakkelijk weer gedemonteerd worden en weer worden hergebruikt. Uiteraard is het hierbij wel belangrijk dat je de schroeven netjes demonteert zodat je ze voor de volgende klus weer goed kan gebruiken. Zorg er daarom voor wanneer je schroeven gaat verwijderen je deze netjes weer uit het materiaal haalt zodat je de schroeven weer kan gebruiken.

 

Hoe boor je in beton?

Wanneer je in beton wilt gaan boren is het belangrijk dat je met bepaalde dingen rekening houdt. Het is namelijk zo dat je niet met elke boor in beton kan boren en niet elke schroef kan gebruikt worden voor beton. Zorg er daarom voor dat je goed bent voorbereid wanneer je gaten gaat boren in beton en hier schroeven voor gaat gebruiken.

 

Allereerst willen we je graag meegeven dat het belangrijk is om opzoek te gaan naar de juiste boormachine. Wanneer je op zoek gaat naar de juiste boormachine is het belangrijk om te gaan kijken naar boormachines met een pulserende werking. Hiervan zijn 2 verschillende boormachines, namelijk een boorhamer en een klopboormachine. Met een klopboormachine kan je dan ook erg goed boren in steen, maar wanneer je een gat wilt gaan boren in beton kan je het beste kiezen voor een boorhamer.

 

Wanneer je de juiste boormachine hebt gevonden is het natuurlijk belangrijk om opzoek te gaan naar een geschikte boor. Wanneer je namelijk kiest voor de verkeerde boor kan het zo zijn dat je boor kapot gaat. Beton is natuurlijk erg hard en daarom is het belangrijk dat je de juiste boor kiest, zodat je makkelijk door het materiaal heen kan.

 

Wanneer je de juiste boormachine en boor hebt uitgekozen is het vooral belangrijk dat je veilig te werk gaat. Bepaal van tevoren eerst waar je het gat wilt hebben zitten en bepaal dus goed de positie. Vervolgens is het daarna belangrijk om te gaan kijken of je over de juiste beschermmiddelen beschikt. Wanneer je dit allemaal op orde hebt kan je ervan uitgaan dat het goed zit en je kan gaan beginnen met boren.

 

De juiste schroeven vinden voor jouw klus

Wanneer je gaat klussen is het dus erg belangrijk dat je op zoek gaat naar de juiste schroeven. Er zijn heel veel verschillende soorten schroeven die het vinden van de juiste schroef niet heel makkelijk maken. Voor elk soort materiaal is er wel weer een nieuwe schroef die zo zijn werkingen heeft. Toch is het echt belangrijk om gebruik te maken van de juiste schroeven. Wanneer je kiest voor de juiste schroef weet je zeker dat het gemaakt is voor het materiaal en dat de schroef het materiaal kan dragen. Maar dat niet alleen, wanneer je kiest voor de juiste schroeven kan je snel te werk gaan en weet je zeker dat het op de juiste manier gaat.

Zorg er daarom voor dat jij je van tevoren goed inleest over de verschillende schroeven zodat je hier rekening mee kan houden.

 

Benieuwd naar ons assortiment? KLIK HIER

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »