Terug

SITE IN ONDERHOUD, BESTELLEN TIJDELIJK NIET MOGELIJK!

  • Heel voordelig geprijsd !!
  • Gratis verzending in NL vanaf €50,-
  • 14 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug!

Philips of Pozidriv? Welke kruiskopschroef heb jij nodig?

Philips of Pozidriv? Welke kruiskopschroef heb jij nodig?

Philips of Pozidriv? Welke kruiskopschroef heb jij nodig?

Philips of Pozidriv? Welke kruiskopschroef heb jij nodig?

Er zijn tegenwoordig erg veel schroeven te koop. Ze zijn er in verschillende soorten en maten en ook nog eens van een ander soort materiaal allemaal. Wanneer je schroeven gaat kopen, is het altijd belangrijk om te kijken welke schroef je nodig hebt voor welke klus. Het is natuurlijk ook erg belangrijk om naar de kop van de schroef te kijken en te weten welke je nodig hebt. De kruiskopschroef wordt het meest gebruikt, maar ook hier zit weer verschil in. Je leest hieronder meer over de verschillende sooten kruiskopschroeven.

Wat is een kruiskopschroef?

Er zijn veel verschillende soorten schroeven met allemaal een verschillende kop, maar de meest gebruikte schroef is toch wel de kruiskopschroef. Zoals de naam van deze schroef eigenlijk al zegt, heeft de schroef een kop met een kruis. De schroef is dus voorzien van een kruisvorminge uitsparing. Doordat er een kruis op de kop van de schroef zit, heeft de boormachine of schroevendraaier meer grip op de schroef. Op deze manier kan je dus extra veel kracht zetten, de schroef valt makkelijk in de schroevendraaier of boormachine en het is ook nog eens een stuk veiliger werken!

De verschillende soorten kruiskopschroeven

Ondanks dat er al heel veel verschillende soorten schroeven zijn, met verschillende soorten koppen, zit er in de kruiskopschroeven ook nog weer een verschil. De kruiskopschroeven zijn er namelijk in de soorten: Philips en Pozidriv. Wanneer je gebruik gaat maken van een kruiskopschroef en gaat uitzoeken welke je het beste kan gebruiken, moet je eerst weten waar je de schroeven voor gaat gebruiken. Wanneer je weet voor welk materiaal je de schroeven gaat gebruiken, kan je een keuze maken tussen de Philips kruiskopschroeven of de Pozidriv kruiskopschroeven.

Het is namelijk niet zo dat één schroef beter is dan de andere, het hangt er namelijk vanaf waar je ze voor nodig hebt. Wanneer je bijvoorbeeld aan het klussen bent aan een gipsplafond, kan je het beste kiezen voor Philips kruiskopschroeven. Maar over het algemeen wordt er het meeste gebruik gemaakt van de Pozidriv kruiskopschroeven. Deze schroef biedt namelijk er veel grip en daardoor zal de boormachine of de schroevendraaier niet snel van de schroef afglijden. Zowel spaanplaatschroeven, schuttingschroeven, RVS schroeven als houtschroeven kunnen pozidriv en philips kop hebben. Eigelijk kunnen alle soorten schroeven elke kopvorm hebben. 

Philips kruiskopschroeven

De naam van deze kruiskopschroef is te danken aan de bedenker van deze schroef. Een Amerikaan genaamd Henry Philips heeft deze schroef namelijk uitgevonden. De Philips kruiskopschroef heeft een uitsparing in de vorm van een kruis en zorgt ervoor dat de schroevendraaier of boormachine vanzelf vast blijft zitten. Een nadeel van deze kruiskopschroef is dat de inkepingen niet heel diep zijn en daardoor kan de boormachine of schroevendraaier er wel nog steeds vanaf schieten. Dit houdt in dat je altijd veilig moet werken met deze schroeven en wel moet oppassen.

Pozidriv kruiskopschroeven

Wanneer we het hebben over de Pozidriv kruiskopschroeven, zie we een verschil met de Philips kruiskopschroeven. Waar de Philips kruiskopschroeven de diepere inkeping missen, hebben de Pozidriv schroeven dit wel. Het probleem dat de boormachine of de schroevendraai dus van de schroef afglijdt, is een stuk kleiner bij de Pozidriv schroef. De schroef heeft dus diepere inkepingen waardoor je meer grip hebt, maar de Pozidriv kruiskopschroef heeft ook nog eens vier extra gleufjes op de kop zitten. Deze gleufjes zorgen ervoor dat je nog meer grip hebt op de schroef, je nog meer kracht kan zetten en de schroef er dus nog beter indraait. Dit maakt het allemaal dan ook, dat deze schroef het meest gebruikt wordt door ons!

Voor welke kruiskopschroef moet je kiezen?

De Philips en de Pozidriv zijn eigenlijk allebei geschikt voor hout, metaal en plaatmaterialen. Uiteraard zit er een verschil in deze schroeven, waardoor de ene beter is te gebruiken bij een bepaalde klus dan de andere schroef. Wanneer je bijvoorbeeld te werk gaat met een schroevendraaier, kan je het beste kiezen voor een Philips kruiskopschroef. Dit komt omdat de Philips langere sleuven heeft en dus beter grip heeft in samenwerking met een schroevendraaier. Wanneer je toch gebruik maakt van een boormachine, kan je het beste kiezen voor een Pozidriv kruiskopschroef. Deze heeft namelijk diepere inkepingen en dus heb je wat meer grip.

Wanneer je dus bijvoorbeeld met gipsplaten aan de slag gaat, kan je het beste kiezen voor Philips. Wanneer je toch met spaanplaten aan de slag gaat, kan je het beste kiezen voor Pozidriv, vanwege de grip die je dan hebt.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »