Terug

SITE IN ONDERHOUD, BESTELLEN TIJDELIJK NIET MOGELIJK!

  • Heel voordelig geprijsd !!
  • Gratis verzending in NL vanaf €50,-
  • 14 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug!

Schroevendraaiers (13)

Filters

Alle soorten schroevendraaiers vind je bij bouworder!

Schroevendraaiers in huis hebben is altijd handig, want meestal heb je deze wel nodig bij een klus. Uiteraard zijn er erg veel verschillende soorten schroevendraaiers want er zijn natuurlijk ook erg veel verschillende soorten schroeven. Maar hoe kies je nou de juiste schroevendraaier en welke zijn er eigenlijk allemaal? Lees het hieronder!

Waarvoor gebruik je een schroevendraaier?

Schroevendraaiers zijn handgereedschappen die erg veel voorkomen en dus ook erg veel gebruikt worden. Met een schroevendraaier doe je eigenlijk niks anders dan een schroef aandraaien of losdraaien. Een schroevendraaier heeft een handvat en een stuk metaal waarvan het uiteinde op een schroef past. Dit bepaald dus bij welke schroef je de schroevendraaier kan gebruiken.

Verschillende soorten schroevendraaiers

Er zijn natuurlijk erg veel verschillende soorten schroeven en daardoor zijn er ook erg veel verschillende soorten schroevendraaiers. Het is belangrijk dat je de juiste schroevendraaier bij de juiste schroef hebt, omdat je de schroef natuurlijk niet kapot wilt draaien en je niet meer moeite wilt doen dan nodig is.

Sleufschroevendraaier
De schroevendraaier die het meest voorkomt is de sleufschroevendraaier. Een ander woord voor deze schroevendraaier is ook wel de platte schroevendraaier. De schroevendraaier heeft dan ook een plat uiteinde en past dus op een sleufschroef.

Kruiskopschroevendraaier
De naam van de schroevendraaier zegt het al en dat is dat de schroevendraaier een kruiskop heeft. Wanneer je gebruikt maakt van een schroef met een kruiskop en een kruiskopschroevendraaier heb je wat meer grip dan met een sleufschroevendraaier. Er zijn twee verschillende kruiskopschroevendraaiers namelijk de philips schroevendraaier en de pozidriv schroevendraaier. Bij een pozidriv schroevendraaier is er nog een extra kruis aan de kop. Dit zorgt ervoor dat je meer grip hebt bij het vastdraaien van de schroef.

Torx schroevendraaier
Wanneer je torxschroeven moet aandraaien heb je een torxschroevendraaier nodig. De torxschroef heeft een stervormig gat in de kop zitten met zes punten. Deze schroeven zijn er ook weer in verschillende maten en daarom zijn er ook weer verschillende soorten torx schroevendraaiers. Hierbij is het belangrijk dat je de goede maat hebt. Wanneer dit niet het geval is kan je de schroef kapot draaien of de schroevendraaier past niet op de schroef.

Koop je schroevendraaier bij bouworder

Ben je nou op zoek naar een schroevendraaier? Dan kan je verschillende soorten schroevendraaiers vinden bij bouworder. Er zijn erg veel verschillende soorten en bij bouworder vind je een groot assortiment aan schroevendraaiers. Wanneer je toch nog een vraag hebt, kan je altijd je vraag stellen aan één van de medewerkers!

 

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »