Terug

Altijd zeer voordelig geprijsd! Gratis verzenden in NL vanaf €50

  • Heel voordelig geprijsd !!
  • Gratis verzending in NL vanaf €50,-
  • 14 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug!

Kitten (16)

Filters

Koop verschillende soorten kitten bij bouworder.nl

Ben je je huis aan het verbouwen? Of heb je net een nieuw huis gekocht en moeten hier nog een aantal dingen aan gebeuren? Dan komt het ook vaak voor dat je moet kitten in je huis. Dan kan je hiervoor terecht bij bouworder.nl. Kitten is namelijk erg handig voor het dichten van kieren en naden. Ook wanneer er kitranden beginnen los te laten in huis, is het belangrijk dat deze weer opnieuw gekit worden. Lees er hier meer over!

Wat is kitten?

Doordat er veel schommelingen zijn in de temperatuur en vochtigheidsgraad kunnen de bouwmaterialen van een huis uit gaan zetten of juist gaan krimpen. Doordat dit gebeurt, komen er naden en kieren tussen de bouwmaterialen. Wanneer dit het geval is, wordt er vaak gebruik gemaakt van kit. Dit zorgt ervoor dat de naden, kieren en voegen volledig zijn gedicht en dicht blijven. Het voordeel van kit is dat het tegen veel weersomstandigheden kan, het kan tegen water, chemicaliën en nog veel meer. Dit zorgt ervoor dat de kit lang goed blijft en het dus lang meegaat.

Verschillende soorten kitten

Wanneer je gaat kitten in je huis, zul je zien dat er verschillende soorten kit zijn. Kit bestaat voornamelijk uit bindmiddel, vulstoffen, pigmenten, versnellers en weekmakers. Wanneer je kit gaat kopen, zal je de volgende soorten kit tegenkomen:

  • Verhardende kitten: Het woord zegt het eigenlijk al en dat is dat de kit hard wordt;
  • Plastische kitten: Deze kit wordt dus niet hard, maar is ook niet elastisch;
  • Elastische kitten: Deze kit beweeg mee wanneer er druk op komt en uiteindelijk valt deze weer terug in zijn oorspronkelijke vorm.

Wanneer je gaat kitten is het dus belangrijk dat je weet welke kit je nodig hebt en waar je het voor gaat gebruiken. Er zijn dus verschillende soorten kitten, die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden.

Welke kit moet ik gebruiken?

Wanneer we over de verschillende soorten kit praten, is één soort kit acrylaatkit. Dit is de meest voorkomende kit en deze wordt dan ook het vaakst gebruikt. Met deze kit is het doel om de voegen, naden en kieren van bijvoorbeeld een deur of raamkozijn te dichten.

Wanneer we de badkamer willen kitten of het aanrechtblad, praten we over siliconenkit. Deze kit is niet overschilderbaar en daarom is het van belang dat je de kit niet ergens plaatst waar nog geschilderd moet worden.

Ook hebben kit voor het dichten van enkelglas en dit noemen we butyleenkit. Dit is een plastische kit die overschilderbaar is, waterbestendig en tegen verschillende weersomstandigheden kan.

Hoe moet je kitten?

Wanneer je zelf gaat kitten is het natuurlijk van belang om met een aantal dingen rekening te houden, zodat je zeker weet dat je goed te werk gaat. Hierboven had je al kunnen lezen welke kit geschikt is voor welke klus.

Wanneer je gaat beginnen met kitten is het van belang, dat je de ondergrond eerst goed schoonmaakt. De ondergrond moet namelijk schoon, droog en vetvrij zijn. Dit kan je makkelijk doen met een doekje en wat allesreiniger.

Wanneer je de ondergrond goed schoon hebt gemaakt kan je beginnen met het afplakken van de voegen en/of naden. Wanneer je namelijk een mooie kitrand wilt maken, kan je makkelijk gebruik maken van tape. Op deze manier kan je de tape er daarna makkelijk afhalen en weet je zeker dat je er niet naast hebt gezeten.

Kit wordt over het algemeen gemaakt in bussen en die in een kitpistool gestopt kunnen worden. Het is daarom van belang dat jij je alvast goed voorbereidt en alles klaar hebt liggen. Kijk goed hoe je het kitpistool moet gebruiken en hoe je dit allemaal moet klaarmaken.

Wanneer je dan alles klaar hebt, kan je beginnen met kitten. Houdt er rekening mee dat wanneer je gaat beginnen met kitten, je niet al te hard drukt in het kitpistool, want dan komt er teveel uit.

Wanneer je de kit er hebt opgespoten, is het belangrijk dat je de kit gelijkmatige gaat verdelen over de naad. Dit kan je makkelijk doen met je vingers in een vloeiende beweging. Uiteraard zijn er voor het uitstrijken ook verschillende hulpmiddelen, wanneer je dit liever niet met je vingers doet.

Wanneer je dan alles gekit hebt, is het van belang om de tape er direct af te halen. Dit moet namelijk gebeuren wanneer de kit er net op zit en niet wanneer het al hard is geworden. Het kan namelijk zo zijn dat er iets tape onder zit en je dit er dus niet meer onder weg kan halen.

Tip: Wanneer je hebt gekit en het is toch ergens anders opgekomen, wat niet moest, dan is het van belang dat je dit direct weghaalt. Wanneer het nog niet opgedroogd is, kan je dit namelijk makkelijker verwijderden met een doekje of wat water.

Koop kitten bij bouworder.nl

Ben je op zoek naar kitten? Dan kan je bij bouworder.nl veel verschillende soorten kitten vinden. Voor elke klus is er wel een geschikte kit te vinden. Wanneer je besteld bij bouworder.nl op werkdagen voor 15:00 heb jij het zelfs de volgende dag al in huis en kan je direct beginnen met je klus. Op deze manier kan jij thuis heel makkelijk je spullen bestellen hoef jij de deur niet meer uit.

Heb je toch nog een vraag over de verschillende soorten kitten? Dan kan deze gerust gesteld worden aan één van onze medewerkers. Wij proberen je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden, zodat jij de juiste producten op tijd in huis hebt.

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »