Terug

SITE IN ONDERHOUD, BESTELLEN TIJDELIJK NIET MOGELIJK!

  • Heel voordelig geprijsd !!
  • Gratis verzending in NL vanaf €50,-
  • 14 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug!

Siliconenkit (4)

Filters

Op zoek naar siliconenkit? Koop het bij bouworder.nl

Ben je de badkamer aan het verbouwen en zijn er nog naden of voegen die gedicht moet worden? Dan kan je dit heel goed doen met siliconenkit. Bij bouworder.nl vind je verschillende soorten siliconenkit die jou kunnen helpen met het dichten van de voegen in de badkamer. Ben je benieuwd? Lees dan hier meer!

Wat is siliconenkit?
Siliconenkit wordt voornamelijk gebruikt in badkamers, toiletten, douches en keukens. Siliconenkit wordt gebruiken om de naden en voegen te dichten in één van deze ruimtes. De siliconenkit kan namelijk erg goed tegen vocht en daarom kan deze erg goed gebruikt worden in vochtige ruimtes. Siliconenkit kan op veel ondergrond gebruikt worden, want het hecht zich aan erg veel materialen. Het hecht zich namelijk aan glas, keramiek, tegels, hout, metaal en meerdere soorten kunststoffen.

Hoe weet je of je siliconenkit of acrylaatkit hebt?

Er zijn veel verschillende soorten kitten en het is daarom belangrijk om goed te controleren welke kit je nodig hebt. Maar hoe kan je het verschil nou weten tussen deze twee kitsoorten?

Vaak ziet siliconenkit er wat glanziger uit en acrylaatkit is in een vochtige toestand juist wat aan de matte kant.

Maar wanneer je de twee soorten kitten in natte toestand onderscheid, zul je het beter herkennen. Wanneer je acrylaat tussen je natte vinger wrijft, merk je dat het zich oprolt als kauwgom en dat het kleine rolletjes worden. Siliconenkit blijft daarin tegen erg vet en gaat juist heel moeilijk van je handen af.

Op deze manier kan jij makkelijk de twee verschillende soorten kitten uit elkaar halen en weet jij welke kit je aan het gebruiken bent.

Waarvoor wordt siliconenkit gebruikt?

Zoals hierboven al is beschreven wordt siliconenkit voornamelijk gebruikt in vochtige ruimtes. Hierbij moet je dan ook vooral denken aan badkamers, toiletten en keukens. Siliconenkit blijft een lange tijd elastisch en daarom wordt het voornamelijk gebruikt waar de ondergrond beweegt of nog blijft werken. Ook is siliconenkit waterafstotend en daarom erg geschikt voor ruimtes waar water voor komt. Wat een ander voordeel is van siliconenkit, is dat het schimmel remmende eigenschappen heeft. Dit zorgt ervoor dat je in de naden en voegen geen schimmel krijgt in je badkamer of toilet.

Hoe werkt siliconenkit?

Wanneer je siliconenkit gaat aanbrengen is het van belang dat je met een aantal dingen rekening houdt. Je wilt natuurlijk dat de siliconenkit goed blijft zitten en dat je dit met een jaar niet weer opnieuw hoeft te doen. Is het daarom belangrijk dat je aan een aantal dingen denkt.

  • Het is eerst van belang dat je goed kijkt welke siliconenkit je moet gebruiken. Er zijn namelijk verschillende soorten en de één is elastische als de andere. Ook is niet iedere kit geschikt voor elk doel. Het is dus belangrijk dat je kijkt welke kit geschikt is voor wat jij wilt doen.
  • Wanneer je siliconenkit gaat aanbrengen is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de ondergrond stofvrij en vetvrij is.
  • Wanneer je de ondergrond klaar hebt, kan je beginnen met het klaarmaken van de kit. Dit doe je door eerst het tuitje van kitkoker eraf te halen.
  • Wanneer je dit hebt gedaan, kan je de bus in het kitpistool plaatsen die je hebt en kan je beginnen met het vullen van de voegen en naden. Let er op dat je dit wel voorzichtig doet, zodat er niet ineens heel veel kit uit het kitpistool komt.
  • Wanneer je de voegen en naden vol hebt en hiermee klaar bent, kan je de kit glad maken met een afstrijkmiddel. Op deze manier zorg je ervoor dat de kit goed in de voegen en naden zit.

Het verwijderen van siliconenkit

Wanneer je gaat kitten, zul je altijd zien dat dit nooit helemaal netjes gaat en je altijd wat moet verwijderen. Maar hoe kan je dit nou het beste verwijderen?

Wanneer je het overige kit wilt verwijderen, kan je dit het beste doen met een glasschraper of een stanleymesje. Je moet hier uiteraard wel voorzicht te werk gaan, zodat je geen andere materialen beschadigd. Dit zou namelijk erg jammer zijn.

Wanneer je kit echt wilt verwijderen kan je dit proberen met wat slaolie. Het is dan belangrijk dat je de kit goed nat maakt met slaolie en even laat inwerken. Wanneer het goed inwerkt, kan je de kitrand losmaken.

Uiteraard zijn er ook andere middelen voor het verwijderen van siliconenkit. Ook deze zijn goed te gebruiken en ook hier kan je prima de kit mee verwijderen.

Siliconenkit kopen bij bouworder.nl

Ben je van plan om de voegen en naden in je badkamer op te vullen met siliconenkit? Dan vind je de geschikte kit bij bouworder.nl. Wanneer je vragen hebt over de verschillende soorten siliconenkitten, kan je deze altijd aan ons stellen. Wij zijn makkelijk te bereiken en proberen dan ook alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Wij willen er namelijk graag voor zorgen dat het klussen makkelijk wordt en dat je direct en goed aan de slag kan gaan.

Wanneer je voor boven de €50,- aan producten besteld bij ons, worden ze gewoon gratis bij je thuisbezorgd. Een ander voordeel is dat wanneer je op werkdagen voor 15:00 besteld, het je de volgende dag gewoon al in huis hebt!

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »