Terug

SITE IN ONDERHOUD, BESTELLEN TIJDELIJK NIET MOGELIJK!

  • Heel voordelig geprijsd !!
  • Gratis verzending in NL vanaf €50,-
  • 14 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug!

Boren (197)

Filters

Koop je boren online bij bouworder.nl

Ben je bezig met verbouwen moet je ergens gaten in boren? Dan vind je bij bouworder.nl verschillende soorten boren. Je vindt hier een groot assortiment aan boren, zodat er voor elke klus wel een geschikte boor te vinden is. Ben je benieuwd of de juiste boor er voor jou tussen zit? Kijk dan snel verder!

 

Wat is een boor?

Een boor is een hulpstuk wat gebruikt kan worden in een boormachine of een boorhouder. Doordat de boormachine een kloppende en/of draaiende beweging maakt, kunnen er gaten gemaakt worden in verschillende materialen. Er zijn veel verschillende soorten boren, die geschikt zijn voor verschillende materialen. Je kan bijvoorbeeld gaten boren in hout, metaal, steen, beton en zelfs glas.

 

Verschillende soorten boren

Bij bouworder.nl vind je verschillende soorten boren die geschikt zijn voor verschillende materialen. Wanneer je bijvoorbeeld een gat wilt boren in beton, heb je een ander soort boor nodig, dan wanneer je een gat gaat boren in hout. Bij bouworder.nl vind je de volgende soorten boren:

 

Universele boren

Eigenlijk zegt het woord van deze universeleboor al waar die voor is. De boor is universeel en kan dus voor verschillende materialen gebruikt worden. Je kan deze bijvoorbeeld gebruiken voor hout, maar ook metaal, beton en steen.

 

Betonboor

Een betonboor is gemaakt van stevig materiaal, hij is namelijk gemaakt van gehard staal. Dit zorgt ervoor dat er makkelijk gaten gemaakt kunnen worden in beton. Wanneer je gaten wilt boren in beton en je gebruikt de verkeerde boor, kan het zomaar zijn dat er wat kapot gaat.

 

Staalboren

Wanneer je gat wilt gaan boren in staal, zijn staalboren erg geschikt. Een staalboor heeft een scherpe punt, zodat die goed door het materiaal kan snijden.

 

Houtboren

Er zijn veel verschillende soorten houtboren, omdat er natuurlijk ook veel verschillende houtsoorten zijn. Een houtboor is er speciaal voor om gaten te boren in hout. Het is van belang om goed te kijken in welk soort hout je een gat wilt boren, zodat je het niet kapot maakt.

 

Verschillende soorten boormachines

Niet alleen in de boren zitten verschillen, maar ook in de boormachines. Zo is er een klopboormachine en deze boormachine heeft een klopfunctie. Ook is er een boorhamer en deze heeft een hamerfunctie. Het verschil tussen deze twee boormachines is de slagkracht die wordt overgedragen op de boorkop.

 

Waar moet je aan denken als je gaat boren?

De eerste stap die je moet maken is het kiezen van een boormachine. Er zijn erg veel verschillende soorten boormachines en het is daarom van belang dat je goed uitzoekt welke boormachine jij nodig hebt. Zoals je hierboven hebt gelezen zijn er boormachines die een andere techniek gebruiken, maar ook boormachines die op een andere manier worden aangedreven. Je hebt bijvoorbeeld boormachines met een snoer, maar ook op accu of elektrisch.

 

Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een accuboormachines, wat erg handig is, is het niet verstandig om hiermee in beton te boren. Een accuboormachine is daar namelijk niet echt geschikt voor en hier kan je het beste een klopboormachine kiezen.

 

De tweede stap die moet maken is het kiezen van de juiste boor. Zoals je eerder hebt kunnen lezen zijn er veel verschillende soorten boren, die allemaal geschikt zijn voor een andere klus. Er zijn namelijk houtboren die geschikt zijn voor het boren van gaten in hout, maar ook betonboren waarmee je gaten kan boren in beton. Je moet dus eerst goed bedenken in welk soort materiaal je een gat wilt boren, zodat je weet welke boor je nodig hebt.

 

Uiteindelijk ga je beginnen boren. Wanneer je ergens een gat in gaat boren is het belangrijk dat het materiaal goed vastzit. Maar niet alleen het onderdeel waar je gat in gaat boren moet vastzitten, ook moet je goed controleren of de boor wel goed in de boormachine zit. Kijk ook of de boor nog scherp genoeg is. Het kan namelijk zo zijn dat wanneer de boor te bot is, je het risico loopt dat ze gaan vastlopen.

 

Wanneer je gaat beginnen met boren, is het handig om eerst een klein puntje te maken in het materiaal. Op deze manier weet je waar je een gat moet boren en heb je een centraal punt.

Je wilt natuurlijk dat het boorgat gewoon recht is en daarom is het van belang dat je recht naar beneden boort. Hier zijn ook wel hulpmiddelen voor, zodat je zeker weet dat het gat loodrecht is.

Wanneer je bezig bent met het boren van een gat, is het belangrijk dat je de boormachine zo stil mogelijk houdt. Wanneer je veel gaat bewegen, zal het gat groter worden en dan past de plug of schroef er straks niet meer in. Het is namelijk zo dat wanneer je een gat boort en er een plug in moet komen, deze dezelfde diameter moeten hebben.

 

Uiteraard is het ook belangrijk dat je er wordt gekeken naar de diepte van het gat. Wanneer je een plug gaat gebruiken, is het bijvoorbeeld belangrijk dat het gat iets dieper is dan de lengte van de plug.

 

Koop verschillende soorten boren bij bouworder.nl

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte boor, is het niet altijd even makkelijk om de juiste te vinden. Er zijn namelijk erg veel verschillende soorten boren en het hangt natuurlijk van veel dingen af welke boor je kiest. Bij Bouworder.nl helpen ze je graag met het kiezen van de juiste boor. Je wordt zo snel mogelijk geholpen, zodat je direct je producten kan bestellen en snel aan de slag kan gaan.

 

Je kan bij bouworder.nl makkelijk je boren online bestellen en wanneer je op werkdagen voor 15:00 besteld, heb je het de volgende dag al in huis. Je hoeft dus de deur niet meer uit om boren te kopen.

 

 

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »